top of page

Látogatóim száma

  • Szerző képeRozványi Dávid

Kávémesék: Nemzeti Hőskezelő Központ

Frissítve: 2023. okt. 5.

Ez az írásom az aradi vértanúkhoz kapcsolódik. Néhány éve hallottam, hogy egy iskolában október hatodikára egy kvízjátékkal emlékeztek... Vajon egy a-b-c választási lehetőséget adó totó alkalmas arra, hogy átadja a gyerekeknek a hitet és az erőt, amiért ezek a férfiak az életüket áldozták? Ez az írásom görbe tükör, kicsit keserű, kicsit groteszk, de remélem, elgondolkoztató.




Tisztelt Ügyfelünk!

Előzetes információink alapján, Ön jogosulttá vált arra, hogy a Nemzeti Hőskezelő Központ (NHK) nyilvántartásába bekerüljön. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi tájékoztatót és töltse ki az alábbi kérdőívet. Ezt követően nyílik mód arra, hogy az információk az NHK adatbázisába bekerüljenek, amiről hivatalos végzést küldünk Önnek, a korábban megadott e-mail címre vagy Facebook-profilra.

Kérjük, hogy a nyilatkozathoz csatoljon egy profilképet, legfeljebb 500 x 500 pixeles méretben, jpg, dig vagy png formátumban. Kerülendő, hogy a profilkép politikailag helytelen elemeket tartalmazzon, így kérjük, azon ne szerepeljen dohányáru vagy tiltott önkényuralmi jelkép! Amennyiben Ön Árpád-házi király, kérjük, csatoljon egy igazolást arról, hogy jogosult az Árpád-sávos zászló használatára.


Nyilatkozat


Beleegyezem, hogy nevem és személyes adataim (különösen: halálom módja, párkapcsolataim, művészeti alkotások, magánlevelezés stb.), a kérdőívben szereplő információk az NHK adatbázisába bekerüljenek és azokat szabadon felhasználja (különösen: hivatkozás politikai beszédekben és hivatkozásokban, publikációkban, iskolai ünnepségeken, vetélkedőkben, média megjelenésekben stb.)

a) igen

b) nem


Teszt


1. Az Ön halálának módja:

a) kivégzés

b) hősi halál / ütközet során eltűnt

c) börtönben

d) egyéb: ….


2. Halálának helye és időpontja (ország/város/év/hó/nap): …


3. Fő tevékenysége (több válasz is megadható!):

a) politikai

b) művészeti

c) tudományos

d) katonai


4. Leghíresebb teljesítménye (maximum 500 karakter!): …


5. Nemzetisége:

a) magyar

b) egyéb: …


6. Vallása:

a) katolikus

b) református

c) evangélikus

d) izraelita

e) unitárius

f) egyéb: …


7. Hitvallása (mit üzen a jelen Magyarországának? maximum 250 karakter!): …


8. Politikai pártnak tagja volt-e életében? (legfeljebb 4 párt adható meg, időrendi sorrendben!): …


9. Kérjük, nyilatkozzon, hogy amennyiben ma élne, újra életét adná-e Magyarországért, illetve létrehozná-e újra azon teljesítményt, amivel korábban híres lett

a) igen

b) nem

c) bizonytalan


Köszönjük, hogy a kérdőív kitöltésével segítette munkánkat. Kérjük, lájkoljon minket a Facebook-on!


Üdvözlettel:

A Nemzeti Hőskezelő Központ munkatársai



91 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page