top of page

Látogatóim száma

  • Szerző képeRozványi Dávid

Kávémesék: „Rent a love”



Halk pittyenés jelezte, hogy a pultnál felszabadult egy hely. Az ügyfél leült és előszedte vaskos dossziéját. A salesman alaposan áttanulmányozta, s közben időnként bólintott:

- Igen, a fedezetigazolás rendben, a hitelbírálat pozitív, az adatkezelési nyilatkozat aláírva… Nos, akkor áttérhetünk az orvosi papírokra. Hm, ha megengedi, gratulálok, szép gyűjtemény! Kisebbrendűségi komplexus, erős hiúsággal ellensúlyozva, szeretethiány… Ezt azt jelenti, hogy több típust is tudunk ajánlani.

- Kérem, elmagyarázná, hogyan is működik ez a szolgáltatás?

- Nagyon egyszerűen! Ön jelzi, melyik lelki eredetű fogyatékosságát szeretné gyógyítani, mi felkínáljuk a választékot, amiből Ön választ, átutalja nekünk a szolgáltatási díjat és másnap már jelentkezik Önnél a kiválasztott szerető, aki 3-6 hónap alatt garantáltan kigyógyítja Önt.

- Ezek, már bocsásson meg a kérdésért, de hivatásos, szer… bocsánat, segítők?

- Dehogy! Mi önkéntesekkel dolgozunk, ezért a jelmondatunk: „Amatőr tisztaság, profi színvonal!” – nyugtatta meg a salesman.

- Hm… Nem is tudom. Mit tudnának kezdeni mondjuk a hiúsággal?

- Kérem, ez kicsit drágább, mivel nem támogatja a társadalombiztosítás, abból az elvből kiindulva, hogy jelen korunkban ez inkább elvárás, csak orvosi értelemben fogyatékosság.

- Akkor azt hiszem, a kisebbrendűségi komplexust választanám.

- Ebben az esetben a kiválasztott szerető isteníteni fogja Önt, elhiteti önnel, hogy mindenben Ön a legjobb.

- Ez jól hangzik. Azt hiszem, akkor ezt választom. De csak kíváncsiságból: mi lett volna, ha a szeretethiányt választottam volna? – érdeklődött tovább az ügyfél.

- Nos, ebben az esetben egy újabb igazolást kellett volna hoznia, hogy ön képes szeretetet is adni, legalább olyan mértékben, mint ahogy kapni is szeretne – magyarázta a salesman.

- Azt hiszem, mégis a kisebbrendűségi komplexusnál maradok.

- Ahogy parancsolja. Kérem, írja alá a szükséges papírokat…

Amikor az ügyfél kiment, a salesman felhívta a kiválasztott szeretőt, hogy közölje vele a jó hírt: megtalálták, aki képes kigyógyítani kifejlett szervilizmusából… Persze nem lesz olcsó mulatság.

Közben azon gondolkozott, hogy vajon miért nem akarja senki sem gyógyíttatni a szeretethiányát, aki meghallja, hogy ezért szeretetet is kell adnia?


162 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page