top of page

Látogatóim száma

  • Szerző képeRozványi Dávid

Boldogságkoncert a jobb életért a II.sz. gyerekklinika javára

Frissítve: 2022. okt. 15.

Ha valami jó, nem szabad abbahagyni! Valószínűleg így gondolta Megyery Anikó (Törött Szikla), amikor a nyári Rock Hangjai Jótékonysági rendezvény után újabbat szerveztek, ezúttal a II.sz. gyerekklinika javára (2022.10.08.).



A program még a nyárinál is gazdagabb volt: ezúttal két színpadon párhuzamosan zajlottak az események. Amíg a nagyszínpadon a „keményebb” műfajt nyomták, addig a kisszínpadon (kiváló hangszigetelés mellett) a lágyabb dallamok és a gyerekprogramok (a zenén kívül Ricsi bohóc, arcfestés és lufihajtogatás (Striteczky Ákos, a Fáklya rádió műsorvezetője) is) zajlottak.



Ez az alkalom nekem azért is különleges volt, mert Török Tünde segített ellátnom a házigazdai feladatokat.



Aki szeretné támogatni a koncert célját, az alábbi számlaszámon teheti meg:

"A Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány"

Számlaszám: MKB 10300002-20210658-00003285


Nagyszínpad



A koncert előtt bevezetőként a Péntek délután a vonaton c. kávémesém hangzott el, s ahogy korábban beharangoztuk, minden együttesnek írtam egy-egy verset.


Szasza akkusztik


Magányos úton vonszolom, magányos hangomat, szívem visszhangban dobban. Van-e hang, mi nem önmaga ekhója, mi visszaszáll felém, van-e szó, minek még értelme van, van-e még valami, minek haszna lenne, vagy csak zenémben a világ rezonál? De míg, hagynak szólni, élek, s ezt fel nem adom.


Druida


Zenétekre dobban szívem Ősi ritmusban, Lelkem hangotokra rezonál, önmagához visszatalál, szemem fényt érez, mit nem láthat sosem, mégis örök, nem múlik el, mert mindig él, mint álmunk s a föld, melyen élek.


Köszi zíben


Lenni önmagunk lenni mindenki lenni változatlan a változóban változni a dermedtségben megállni, mikor elsodor a tömeg rohanni, mikor mindenki áll lecsapni a dalt, mikor mindenki énekel zenélni, süket csendet rúgva fel ez vagyok, ez nem vagyok ezek vagyunk, s nem vagyunk.


Novel Zone


Lágy hangon mondani kemény szavakat, csendet hanggal törni szét, magányból társat szőni emberként megszólalni mert nincs határ az éber s az álom között nincsenek véletlenek csak sors van s akarat, mely igent és nemet mond csak ember van, ki érez csak zene van mely átjár.


Rockhajó


Törvényben élni törvénytelen, kívül lenni és kitörni magamból a sorsomból, hogy önmagam legyek szabadság igáját magamra venni, tűrni, mit a sors rám még végzetet semmibe venni üzenni, hogy akkor is szép, ha fáj mert a reményt tagadhatod mert nem érzed. Az ég legyen papírlapod melyre írsz, melyet gyűrsz melyet elhajítasz mégis megmarad.



Hisztéria


Az őszinte szó kemény, az őszinte szótól sok ember fél, pedig az őszinteség az igazság útja, fáj, éget és megsemmisít, hogy újjászülessél ezen kell járnod, mert a fájdalomban is a boldogságot látom.


Törött Szikla


Vad hullámokban érzem zenétek, szívemre új ritmust ver, mint a vihar, mint a villámcsapás, tarol, pusztít négy égtájon át, ereje előtt nem áll meg a hamis.

Zenétek erő, mely rombol és új utakat épít, mely elvezet magamtól, s lelkemhez visszatér.


Kisszínpad



A kisszínpadon a műsort a Ricsi bohóc és a kisgyerek c. kávémesémmel kezdtük, majd minden fellépőt egy-egy verssel köszöntöttünk.



Ricsi bohóc és a Bumm Bumm zenekar


Tudsz-e nevetni még, gyermekkacajjal, gondtalan? Tudsz-e világot feledni, világot figurázni, bohóc bölcsességgel? Tudsz-e nevettetni, mesét idézni, álmokat életre kelteni, tudsz-e még gyermek lenni, világot szebbé tenni? Ricsi Bohóc mosolya szája szegletében megtalálod a feleletet.



Acoustic Flow


Most lenne jó szeretni, lágy dallamokban, kemény ütemen, látni téged, mint még sosem, új mesét írni magunknak, boldog jelenben vég nélküli időkben, nem kérdezve sosem, hogy szeretsz-e, mert minden szavunk hazug, csak a szem őszinte.


Szegi Csongor

Lehet-e világot teremteni, egy hangszeren, teljesen? Lehet-e egy dallammal mindent elmondani, amit érzel és ami körötted van, lehet-e szolgálni a dalt, az embert és világot, lehet-e csendesen messzire szólni? Ahogy hallgatlak: válaszom, igen.


A koncert végén Tündével ajándékba adtuk a Törött Szikla zenekarnak a róluk írt versemet:



Jövőre folytatjuk!

92 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page