top of page

Látogatóim száma

  • Szerző képeRozványi Dávid

Rock Hangjai Jótékonysági Rendezvény

Frissítve: 2022. szept. 8.



Valószínűleg barátaim, ismerőseim és tisztelőim közül nem kevesen kapták fel a fejüket, mikor meghallották, hogy RockNemzedék felkérésére elvállaltam a Rock Hangjai Jótékonysági Rendezvény házigazdájának szerepét. Pedig azt hiszem, ebben nincs semmi különös: ha jó emberek egy jó cél érdekében összefognak, még jó, hogy ott a helyem! És ez egy olyan nemes ügy, ami mellé oda kellett állnom.


A rendezvény fővédnökével, Megyery Anikóval (a Rock Nemzedék managere, zenekar vezetője, énekese és frontembere)


Bevallom, én is meglepődtem, amikor Anikó megkeresett ezzel a felkéréssel. Nem mondom, hogy nem volt bennem félelem, hiszen ilyen jellegű feladatot még nem láttam el, de Anikó bizalma irántam erőt adott, s arra gondoltam, hogy talán még nem vagyok annyira öreg, hogy ne próbáljak ki új dolgokat. Kipróbálom, de a saját utamon járva: íróként, költőként látva el a házigazdai feladatokat – mindegyik fellépő együttest egy-egy verssel köszöntve, ezeket adom most közre.



A rendezvény célja Müller Péter támogatása volt: Müller Péternél 2005-ben fedezték fel a II-es típusú cukorbetegséget. 2016-ban egy strandolás során keletkezett a bal talpán egy apró seb, mely sok kezelés után sem gyógyult meg. Elfekélyesedett, majd csonthártya gyulladást okozott, melynek a láb térd feletti amputálása lett a következménye. Nemrégiben lehetősége nyílt egy speciális mű lábra, amivel ha megtanul járni, akkor végre a kerekesszéket lecserélheti egy botra. A műláb teljes összege 4.300.000 Ft, ennek egy bizonyos önrésze van, amit neki kell kifizetnie, hogy javuljon az életminősége.



Egy férfit dicsérek én, ki nem adja fel, akit nem tör meg a sors keze, igent mond az életre.

Az élet hőse ő, nem a harcoké, ki a fátum láncát erővel tépi szét, kit teljessé lelke ereje lesz, s általa nyerünk mi is erőt.

Péter számára a támogatás az alábbi számlaszámra küldhető el:

Raiffeisen Bank Zrt.

Müller Péter

12012307-01409003-00200001


Zenétekre dobban szívem Ősi ritmusban, Lelkem hangotokra rezonál, önmagához visszatalál, szemem fényt érez, mit nem láthat sosem, mégis örök, nem múlik el, mert mindig él, mint álmunk s a föld, melyen élek.


Szaxofonod ezer emléket idéz: szép szerelemét, fájó elválásét, mikor az élet teljességét éltem, mikor a sorsomat elveszítettem, ezer szín és ezer hang árad zenédből, és vigasztalón zeng az üzenet: szép lehet az élet, ha annak érzed.


Az őszinte szó kemény, az őszinte szótól sok ember fél, pedig az őszinteség az igazság útja, fáj, éget és megsemmisít, hogy újjászülessél ezen kell járnod, mert a fájdalomban is a boldogságot látom.


Hol van a cél, melyet keresünk, hol az erő, mellyel útrakelhetünk, időtlen kérdésekre az idő ad választ, csillagködökbe rejtkezetten, hangok hasítják át a csendet, márványszoborrá válnak a szavak, mely széthasad, s újjá születik.


Koldusszegényen, királyi gazdagon, járok veletek úttalan utakon, nézek vak szemekkel, sötétben villanó fényeket, dobhártyámon dörömböl az őszinte szó, hangtalan kiáltom, hogy fáj, hangtalan suttogom, őszintén színlelem, ki vagyok.


Voltál már úgy, hogy beszűkült látásod, hogy túl nagy volt neked a nagyvilág, hogy pálinka-fáradtan csak magad elé néztél, s elmerültél apró részletekben?


Voltál már szerelmes, ahogy soha még, s már nem érdekelt a nagyvilág, csak egy apró részlet, egy ember, kit szeretsz, s az ő szemében jelent meg a teljesség?


Voltál már úgy, hogy belefeledkeztél, abba, mi felett máskor elsiklik szemed, s abban az egyben, minden részletében, ünnepnek láttad a hétköznapot?



PontEz


Kemény, mint a Rock, őszinte, mint a tűz, éles, mint a kés, belémvág, kihasít, lelkesít, keserít, ifjonti hév és szó, zenétek ez nekem.


S végül, de nem utolsó sorban: RockNemzedék


Vad hullámokban érzem zenétek, szívemre új ritmust ver, mint a vihar, mint a villámcsapás, tarol, pusztít négy égtájon át, ereje előtt nem áll meg a hamis.

Zenétek erő, mely rombol és új utakat épít, mely elvezet magamtól, s lelkemhez visszatér.


2022.08.27 szombat

76 megtekintés2 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page