top of page

Látogatóim száma

  • Szerző képeRozványi Dávid

Van egy titok… (Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, 2021)


Van egy titok, mit nem ért meg senki sem, az emberi elme meg sem közelít, mégis hisszük, hiszen ezt tanultuk és a szívünk néha rásejdít.


Van egy titok, melyből ezernyi másik titok ered: miért hogy sok tízezren vasárnap hajnalban kelnek, hogy a Város felé útrakeljenek, ünnepelve azt, amit nem értenek?


Mert nincs emberi értelem, ami értené, hogy a kenyérdarab hús, és borból lesz a vér, hogy valami megjelenik, ami mindenen túlér.


Mert nem érti senki sem, hogy a tömegben, mely a talpnak alig ad helyet, s lélegzetünk sem lehet szabad, senki sem ideges, nincs ki türelmetlen, de együtt dobban szívünk.


Nem érti senki sem, a holt nyelv szavát, a latin imát, sejtet titkos varázslatot, mely tört valónkat Istennel egyesít, mégis minden ajak egyformán énekel?


Nem érti senki a titkot, hogy lehetséges, hogy a köznapi anyagba, a szőlő és a búza szemébe Isten költözik, mégis átélünk hasonló csodát: a sok ember, ki érkezett északról, keletről, a messzi nyugatról és az édes délről, beszélve több száz idiómát és nyelvet, népekből, mely egykor ellenségek voltak, most mégis eggyé váltak, egy testté, mely titokban Jézusé, s váltunk együtt Isten otthonává.


171 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page