top of page

Látogatóim száma

  • Szerző képeRozványi Dávid

A #Boldogságbolt könyvbemutatója Gyulán (2022.07.29)

Frissítve: 2022. szept. 1.



Minden találkozás az olvasóimmal különleges, ünnep, de a Boldogságbolt könyvbemutatója Gyulán több szempontból is ez volt: két korábbi előadás után most végre magát a kinyomtatott könyvet mutathattam be.

Különleges volt ez a könyvbemutató, hiszen a Bölcsszemüveg c. Boldogságbolt-történetem helyszínét Gyula városa adja, a mesét az első itteni beszélgetésünkön kezdtem el szőni magamban.



S végül, különösen kedves volt a szívemnek ez az alkalom, mert bár igaz, hogy Török Tündével rengeteg közös programot csináltunk, de ez volt az első alkalom, hogy Tünde nem csak előadóművészként működött közre, hanem moderátorként is vezette a beszélgetést, Bokor Ildikó szívhez szóló laudációja után:

Szeretettel köszöntöm a megjelent kedves érdeklődőket, családtagokat, rokonokat, akik Dávid Boldogságboltjának gyulai bemutatóját részvételükkel megtisztelik.

A könyv bemutatására a Boróka Magyar-Székely Kulturális Közhasznú Egyesület szervezésében kerül sor, itt a városi könyvtár Simonyi olvasótermében.

Az esemény felvezetéseképpen már július 12-től Ungváriné Spiegel Julianna Rozványi Dávid munkáinak világához kapcsolódó képei tekinthetők meg a könyvtár lépcsőház galériájában.

Engedtessék meg nekem egy privát megjegyzés: a felolvasások jó ideje részesei életemnek, ma is sor kerül egyre (kettőre) itt. A jelen esemény fényét még növeli számomra Dávid invitálása a moderátori szerep betöltésére. Az első a legtöbb dolog kapcsán, legyen szó az élet bármely területéről, hogy konkrétabb legyek, gondolok itt a tanítóra, szerelemre, gyerekekre, saját slusszkulcsokra, stb. egy életre szóló élménnyé lehet, bízom benne, hogy nem kell a későbbiekben sem zavarba esni, ha szóba kerül majd ez az esemény.

Azt viszont nagyon szeretném, hogy ne csak én kérdezek-ő felel társalgás hallgatói legyenek/legyetek, hanem bátran kapcsolódjanak/kapcsolódjatok be a beszélgetés bármelyik részénél. (…)

Tehát mi készültünk, veletek megalkotjuk!” – kezdte Tünde az előadását.

Bátran állíthatom, hogy Tünde debütálása tökéletesen sikerült: határozottan kézben tartotta a könyvbemutatót, személyes hangulatot teremtett, de mindeközben alázatosan szolgálta a közös célt: a Boldogságbolt bemutatását.

Később honlapján így írt erről: „Igen, boldogság az is, amikor az ember egy addig nem gyakorolt dolgot megelégedésére old meg.”

A könyvbemutatón három mű kelt életre:


A Boldogságbolt:

(Ez, ugye kihagyhatatlan!)


A Bölcsszemüveg:

(Hiszen ez az a Boldogságbolt történet, ami Gyulán játszódik)


Erkel Ferenc szobra mellett Gyulán:

(ez a vers a megelőző napokban született, így ez volt a meglepetés-vers)


Az eseményről érdemes még elolvasni Szabó Eszter cikkét a Gyulai Hírlapban:

A történet tanulsága az, hogy a boldogságunk rajtunk múlik, a mi döntésünk, hogy meg akarjuk-e találni, ha pedig már megvan, akkor dolgozni kell érte, és meg kell fizetnünk az árát. Lassan tizenkét éve kering az interneten a mese, és nagy öröm a visszajelzéseket megkapni: elolvassák baráti társaságok, előadják színházak és apró gyerekek az iskolákban, ez mind nagyon jó érzés – emelte ki Rozványi Dávid.

A szerző kérdésünkre az is elárulta, ha ő a Boldogságboltban járna, azt kérné, hogy a gondolatai közkinccsé válhassanak, és minél többekhez eljussanak, ezért pedig szívesen odaadná a hírnevet és az anyagi sikert is. Hozzátette: történeteit minden korosztály számára ajánlja.

Úgy érzem, ha Isten megadja, örömmel térünk vissza újra Gyulára!


A könyvbemutatón készült videófelvétel, Rozványi Máté jóvoltából:




Képek: Gyulai Hírlap


50 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page